Av DAG HÅKON HELLEVIK

Det som er avklart er forøvrig er ikke så veldig avklart det heller. At Jordan Archer forlater oss og at Joe Walsh forlenger er som det skal være, alder og prestasjoner tatt i betraktning.
Så er meningene delte om vår store bosnier. Undertegnede mener Asmir fortsatt er god nok for et lag i øvre tredel av Championship, men ikke alle fans er enige i det.

Det vi nå vet er at QPR uansett ønsker å forlenge ettårskontrakten hans, og at de med andre ord har gitt ham et tilbud. Nå henger det på hva 37-åringen (han fyller år om en uke) tror han kan oppnå av lønn og spilletid hos oss kontra andre steder.

Ryktene om nigerianske Stanley Nwabali har vært såpass sterke at QPR Norway-redaksjonen nå har tatt seg bryet med å lære seg å stave navnet hans, men hva det blir til aner vi selvsagt ikke.

.
Elijah Dixon-Bonner blir i QPR. Hvor lenge vet vi imidlertid ikke, for klubben har sluttet å offentliggjøre lengden på kontraktene når de signerer spillere. Foto: QPR

Kontraktsforlengelser
Etter raset av løslatte spillere i mai driver QPR nå og drypper kontraktsforlengelsene ut over nyhetssidene sine. Like etter at Walsh ble bekreftet fikk vi også vite at den unge midtbanespilleren Elijah Dixon-Bonner har skrevet ny kontrakt. Han har mer Championship-erfaring enn Welsh.

23-åringen fra Essex har rundet 27 obligatoriske A-kamper for oss, 9 av dem matcher i Championship hvor han har vært med fra start.

Snart får vi kanskje nytt om Charlie Kelman også, men den som betyr mest av de med utgående kontrakt er selvfølgelig Chris Willock. Skulle han forsvinne gir det ikke veldig høye odds.

Sinclair Armstrong hadde også en kontrakt på hell, men i hans tilfelle hadde QPR en opsjon om forlengelse som klubben selvfølgelig valgte å benytte seg av. Resten av troppen har fortsatt tid igjen av kontraktene sine og vil kunne bringe inn litt penger dersom klubben ønsker, eller føler at de må, selge.

.
Joe Walsh blir i QPR. Her ser vi ham på trening på klubbens anlegg i Heston nær Heathrow. Foto: Dag Håkon Hellevik

Utfordringer på topp
Til tross for at våre offensive kvaliteter har vært mildt sagt underveldende er det et slags mareritt er å miste Willock, Ilias Chair og Lyndon Dykes samtidig.

Chair har det heftet ved seg at ingen vet om han vil være på frifot neste sesong og Dykes er for tiden skadd. På plussiden kan vi sette at fengselstrusselen kanskje gir Ilias lyst til å bli, han ønsker kanskje ikke å skaffe seg enda et usikkerhetsmoment i tilværelsen akkurat nå.

Lyndon Dykes er vel den spilleren fansen aller mest ønsker blir solgt! Skaden han fikk på trening med Skottland ikke var så ille som alle først trodde. Euro 24 gikk fillevegen, men han kan være klubbklar igjen allerede i august.

Om han også er klar til å score mer enn seks ligamål per sesong er en annen sak.

Ryktebørsen har foreløpig vært svært lite aktiv, og all erfaring tilsier at det ikke er noen grunn til å sitte klistret til skjermen når Internett våkner fredag morra. Det viktigste som skjer pleier å skje sent, så stengedatoen 30. august er som vanlig en mye viktigere dato.

.
16 år gamle Josh Bowler som QPR U18-spiller i 2015. Nå går ryktene om et mulig come-back. Han ble solgt for 2,3 millioner pund fra Everton til Notts Forest i september 2022, men har ikke spilt i PL for noen av klubbene. Han har derimot Championship-erfaring fra både Hull, Blackpool og Cardiff, i tillegg til 21 minutter for QPR. Foto: Dag Håkon Hellevik

Josh Bowler
Et rykte er imidlertid at Willock kan bli erstattet av Josh Bowler. Sistnevnte er en tidligere QPR-junior som dro til Everton i 2017 etter å ha spilt 21 Championship-minutter under Ollie Holloway, men som aldri fikk spise karameller med de store.

I stedet ble han en farende fant i både inn- og utland, men han har innimellom vist anstendig Championship-standard. To Loftus-mål har han til og med på samvittigheten, begge for Blackpool mot QPR.

Ellers var den samme børsen allerede i mai kjapp med å fortelle oss at Isaac Hayden, innlånt fra Newcastle fra januar til mai, ønsker seg tilbake. Han tar vi meget gjerne imot!

Daniel Bennie
Noen signeringer har vi gjort, men det er alle akademi-rekrutter uten A-lagserfaring fra noe som ligner EFL-nivå. Australske Daniel Bennie skapte litt ståhei da han kom.

18-åringen har én sesong som proff bak seg, for Perth Glory i A-League (Australia / New Zealand) og har scoret i en oppvisningskamp mot West Ham! Ryktene denne uka har dessuten handlet om Hearts´ 17 år gamle forsvarsspiller Rocco Friel, men heller ikke han har skotsk A-lagserfaring.

Ellers fortsetter QPR politikken med å hente akademispillere PL-klubbene har vraket. Blant dem vi har plukket opp på denne måten i sommer er Keiran Morgan (testet og vraket i Tottenham), Jack McDowell (Aston Villa) og Rohan Vaughan (Burnley).

Drømmen om den neste Eze lever videre. Måtte bare noen komme til å ergre seg gustengrønne over en eller flere av disse om ett eller flere års tid!