Av DAG HÅKON HELLEVIK

Dette, kombinert med nye kontrakter til Joe Walsh og Murphy Mahoney samt et ganske mange uker gammelt farvel til Jordan Archer, betyr at i det minste keepersituasjonen i QPR er avklart foran den nye sesongen!

Paul Nardi er en 30 år gammel franskmann med toppserieerfaring fra både Frankrike og Belgia. Han vokste opp i franske Nancy hvor han spilte fast på liganivå to som 19-åring i 2013/14.

Både i belgiske Cercle Brugge og senere i franske Lorient var han med på å spille sine klubber opp fra andre nivå til eliten. De to siste sesongene har han vært tilbake på toppnivå i Belgia med Ghent, klubben som i to perioder har vært ledet av norske Trond Sollied.

Lovende?
Martí Cifuentes beskriver sommerens første signering på en måte som får oss til å tro at QPR nå planlegger flere «Seny-Dieng-øyeblikk».

- Paul er en angrepsvillig keeper som er god til å spille høyt i banen, får vi vite.

- Han er aggressiv i sin posisjonering og er en type som kan hjelpe oss med å holde en høy defensiv linje.

Paul Nardi erstatter Asmir Begovic som QPR tidligere i juni oppga at de var i kontraktsforhandlinger med, men som man nå altså bekrefter har forlatt oss. Bosnieren har fylt 37 år etter sesongslutt.

Begovic
Begovic ble gjenstand for en del kritikk sist sesong til tross for et respektabelt antall «rene lakener». Ryktene forteller at han er på vei til Newcastle som veteranalibi, men dette har vi ikke fått bekreftet.

Det er blitt vanlig at PL-klubbene holder seg med en tredjekeeper med lang erfaring og gulnet fødselsattest som backup for en yngre og spenstigere førsteduo. Andre tidligere QPR-keepere med denne type rolle på tampen av karrieren har vært Rob Green i Chelsea og Tom Heaton i Manchester United.

Vår egen førsteduo for 2024/25 vil nå bestå av Paul Nardi og Joe Walsh, og vi vil gjette at Walsh er den av de to som må finne seg i å starte sesongen på benken.

Solid 2. valg
23-åringens innsats i sesongavslutningen i Coventry i mai var imidlertid av et slikt kaliber at vi neppe har behov for å signere flere målvakter.
I bakhånd har vi dessuten Murphy Mahoney som nå også har fått brukbart med seniorerfaring, og i køen bak ham igjen den svært lovende brasilianske U21-målvakten Matteo Salamon.

Helt bakerst i omtalen av overgangen til Paul Nardi slenger QPR på en setning om at signeringen er avhengig av at han får innvilget oppholds- og arbeidstillatelse.

Noe byråkrati og papirarbeid har engelskmennene heldigvis igjen for at de på tørre møkka insisterte på å gjennomføre Brexit!