Av DAG HÅKON HELLEVIK

Da vi vant den første treningskampen under det halvannen uke lange oppholdet i Spania fikk vi samtidig nyheten om to signeringer.

Da vi vant den andre var de mest interessante nyhetene at Chris Willock forlater oss, samt at vi glapp på islandske Stefan Teitur Thordarson. En 11-målsseier i Catalonia døyvet smerten, men bare litt.

Vi er notorisk skeptiske til rykter på nettet, men påstandene om at Thordarson var på vei fra danske Silkeborg til QPR var såpass hardnakkede at vi sånn halvveis vurderte å håpe på dem.
Landslagsspilleren, som blant annet var med på å slå England kort tid før EM, er en gammel kjenning av Martí Cifuentes etter vår managers tid i Danmark. Vi har gått en stund og ventet på at Martí skulle skaffe oss vår neste skandinav, men det må bli en annen. Teitur tok fordundre oss bussen til Preston i stedet!

Chris Willock
Vi hadde ikke fullt så store håp om å få beholde Chris Willock, selv om vingen med fortid i Benfica satte seg ned og forhandlet med oss etter at kontrakten hans gikk ut i juni.

Etter en drøy uke med meldinger av typen «han vil gjerne bli i W12 hvis han bare kan bli enig med klubben om betingelser», kom bekreftelsen om at han ikke ble enig likevel.
For begges del handler det selvsagt om at QPR er blitt priset ut. Hva vi skal legge i dette, er vanskelig å vite.

Dynamikken i FFP-reglene skulle tilsi et romsligere budsjett for 2024/25 enn vi hadde for 2023/24, og i tillegg er den relativt høyt lønnede Asmir Begovic nå ute av rullene.

Det kan for eksempel indikere at Chris Willock ikke forlater oss fordi klubben ikke hadde råd til å innfri kravene hans, men fordi klubben mente han krevde mer enn han var verd. Forskjellen på disse to realitetene er betydelig.

Variabel
Chris var mildt sagt ujevn siste sesong, selv om det må sies at han leverte en del anstendige prestasjoner utover vårparten da QPR i perioder spilte som et topplag.

At han imidlertid havnet i Cardiff, som med respekt å melde heller ikke ventes å sette fyr på divisjonen den kommende sesongen, er en indikasjon på at de heteste opprykkskandidatene i Championship også er avmålte i sine forventninger til hva han kan levere.

Sett under ett kan vi imidlertid leve uten Chris på det nivået han var det meste av forrige sesong. Samtidig er vi ikke blinde for at han er en meget solid Championship-spiller hvis han finner tilbake til nivået han holdt den første tiden hos oss.

Vårt personlige standpunkt er derfor at det er viktigere å beholde Isaac Hayden, innlånt fra Newcastle fra januar til mai, enn å beholde Chris. Hvis pengene QPR sparer på ikke å møte Willocks krav gjør det lettere å hente Hayden, kan det vise seg å være en klok prioritering.

.
Sinclair Armstrong trener på å score mål. Foto: QPR

Fremdeles tannløst på topp
Noe nærmere en løsning på våre evige angrepsproblemer er vi imidlertid ikke kommet, til tross for hele 11 scoringer i den siste spanske treningskampen. Hvis noe skal kalles en treningskamp med trykk på «trening», så er det selvsagt tilfelle når motstanderen er et amatørlag fra femte liganivå.

Som sist stilte QPR et lag i hver omgang. Startoppstillingen scoret fire ved:

Harry Murphy (i minutt 12 og 21) Michael Frey (17) og Paul Smyth (43).
Neste lagoppstilling bidro med ytterligere syv, ved Ilias Chair (55, 86 og 88) Hevertton Santos (75 og 82) Daniel Bennie (81) og Sinclair Amrstrong (87).

Typisk nok nøyde våre to spisser Frey og Armstrong seg med ett hver. Ifølge ufattelig mange ekspertkommentarer på Facebook opptrådte Sinclair nærmest som motstandernes ekstra midtstopper gjennom å klarere flere baller innenfor L’Escalas femmeter enn hva han klarte å sette på mål.

Om dette blir resultatet når Sinclair trener på å score, er konklusjonen at han kanskje trenger å trene enda litt mer.

En annen vi håper skal fortsette å trene er Sam Field, som ble tatt av banen etter å ha fått en smell etter fem minutter. Han står høyt på lista over spillere vi ikke har råd til å miste denne sommeren.

.
Sol, sydenvarme og fotball. Greit minne for gutta å ta med seg når de løper ut på iskalde MKM stadion i Hull 21. januar. Foto: QPR

Girona: Torsdag 11. juli 2024

L’Escala – QPR 0-11   Chair 3, Santos 2, Murphy 2, Frey, Smyth, Bennie, Armstrong

Spilt for lukkede dører.

QPR 1. omgang: Paul Nardi, Reggie Cannon, Steve Cook, Jake Clarke-Salter, Ziyad Larkeche, Jack Colback, Sam Field (Harry Murphy 5), Paul Smyth, Laurent Talla (Alfie Lloyd 27), Rayan Kolli, Michael Frey.

QPR 2. omgang: Matteo Salamon, Hevertton Santos, Jimmy Dunne, Liam Morrison, Morgan Fox, Kenneth Paal, Elijah Dixon-Bonner, Alfie Tuck (Daniel Bennie 70), Lucas Andersen, Ilias Chair, Sinclair Armstrong.