Av DAG HÅKON HELLEVIK

Sinclair er 21 år gammel, han er sterk som en stridsvogn og rask som en sportsvogn. Likevel, fire managere på to sesonger har ikke klart å få ham til å score de målene både klubben og spilleren er avhengige av at han snart leverer.

Samtidig har han vært en nokså billig arbeidstaker, og nå er det åpenbart at QPR er tilbakeholdne med å gi ham den lønnsøkningen han forlanger for å signere en ny kontrakt. Det vi risikerer da, enten han topper eller flopper på scoringslistene våre neste sesong, er at han forsvinner gratis.

Uberettiget kritikk
Mange supportere har latt det gå sport i å skjelle ut Les Ferdinand og Chris Ramsey for elendig ungdomspolitikk, og det er en kritikk som lever videre også etter at Les har dratt sin vei.
Faktum er imidlertid at vi har produsert en grei rekke gode Championship-spillere de senere årene.
Vi nevner i fleng Josh Bowler, Joe Lumley, Seny Dieng, Chris Willock og Ryan Manning – i tillegg til PL-stjerna Ebere Eze.  Vi må også ta med Bright Osayi-Samuel som etter overgangen til Tyrkia har spilt både Europa League, Champions League og landskamper for Nigeria.

Han kunne utmerket godt spilt i PL i dag, hvis han hadde blitt i England.

Den samme rekrutteringspolitikken har også skaffet oss Paul Smyth, Ilias Chair og altså Sinclair Armstrong, spillere som er hos oss fortsatt. Det vi imidlertid ikke har klart er for det første å skape et godt lag rundt dem, og for det andre å tjene penger på de som har forlatt oss.

Chris Willock dro nylig sin veg helt gratis. Det samme gjorde Manning og Lumley. Osayi-Samuel fikk vi en pose peanøtter for, fire måneder før kontrakten hans løp ut.

Det er en syklus vi må ut av!

Brentford
Det er bedre å få penger for spillere som vil vekk enn å sette seg på dem til kontrakten utløper. Se på Brentford! De solgte stjerner i årevis, og de hadde kompetanse nok på rekruttering til å skaffe seg nye og rimeligere erstatninger hver gang.

Det er den evnen som har fått naboklubben fra buss-stoppestedet ved Hounslow dit de er i dag! De vinner ikke Premier League på den måten, men de er milevis foran oss på alle slags rankinger.

Det beste er om Martí Cifuentes overbeviser både Sinclair og styret i QPR om at spilleren kan bli en stjerne ved å bli hos oss. Da må klubben også betale hva det koster å beholde ham. Vil ikke styret gjøre det, skal vi ta de 2,5 millionene og se oss rundt i Europa.

Vår manager har vist at han er god til akkurat det! Blir Sinclair stjerne et annet sted vil han selvsagt være utstyrt med en videresalgsklausul som vil sikre oss en andel at en verdistigning.

Den samme logikken kan vi også bruke dersom noen faktisk skulle komme til å by de 10 millionene vi ifølge ryktene har satt som prislapp på Jake Clarke-Salter.

Dykes og Chair
En annen sak er selvsagt at Sinclair ikke er den eneste som tiltrekker seg interesse. Ryktene går også om Lyndon Dykes. I tillegg må vi påregne interesse for Ilias Chair nå som det er avklart at han ikke skal tilbringe neste sesong i fengsel.

Ilias snakket faktisk om sine Premier League-ambisjoner i sin forklaring i retten i Antwerpen i juni, så det er ingen tvil om at han strekker seg etter mer enn bare å tilbringe livet i Championship!

Spissproblem
Det kan synes litt absurd at de spillerne det mer mest interesse for er angrepsrekka vår, som knapt scoret mål. Det understreker imidlertid noe av det vi selv har forstått: Vi har opptil flere gode fotballspillere i QPR – vi har bare ikke klart å lage et lag av dem!

Akkurat det tror vi faktisk Martí Cifuentes er i stand til å gjøre noe med, med mindre noen kommer og tar ham også fra oss. Det er den ene overgangen vi ikke har råd til å si ja til, uansett hvor høye bud vi måtte få!