Av STEINAR SÆTHER

Det holdt hardt, men vi sto han av! 1-1 mot en eks PL-klubb er ikke å kimse av når mange av spillerne som spilte på toppnivå fortsatt er med i Championship.

Fra straffemerket var det likevel klasseforskjell, det i vår fordel. Og opp av hatten for 3. runde dukket pinadø Eberechi Eze og Crystal Palace opp. Full stadion om litt, altså!

Frustrerende etter nedrykket
Manager for hattemakerne, Rob Edwards, har hatt en frustrerende sommer. Spillere har blitt solgt eller blitt frigitt mens egen handling og lån har i stor grad uteblitt. Nå har seinest lynvingen Chiedozie Ogbene reist for en ikke oppgitt sum til Ipswich Town.

En som har vært ute siden desember er Marvelous Nakamba. Han fikk sine første spilleminutter mot oss tirsdag. Edwards mener han behøver tid, selv om det ikke så slik ut på Loftus Road. Han kan nesten ses på som en ny signering.

Torsdag ettermiddag kom meldingen om at Edwards og Luton har klart å lande et lån fra Mainz i Bundesliga. Det er 23-årige Tom KrauB som spiller midtbane. Mulige spilleminutter mot oss.

I serien har det gått trått i de tre kampene som er spilt. Nest sist på tabellen med ett poeng og 1-5 i målforskjell. Vi har til sammenligning to Uer på våre tre kamper, og 4-6.

Scoringsskrekk
Hatters starta med tap 1-4 hjemme for nedrykkskollega Burnley. De har kanskje fått ryddet opp i forsvaret etter, først, 0-0 borte mot Portsmouth og et knepent tap 0-1 på Deepdale i Preston lørdag. Kun ett skåret mål forteller dermed hvor problemet befinner seg.

Angrepsmessig spilte nok laget sin beste kamp mot oss tirsdag, for særlig unge Walsh brukte både hodet og hanskene på beste måte for å holde oss inne i kampen.

Vi har i motsetning til i fjor skåret i alle våre kamper. Dykes sitt mål mot Cambridge i ligacupen blei hans siste for oss. For £1 mill fikk Birmingham tilslaget. Litt rart er det at en landslagsspiller velger å gå ned ett nivå, men det er hans valg!

Spisspar med noe på gang?
Samtidig ser Michael Frey mye skarpere ut enn han gjorde etter nyttår. Til hans forsvar var det en skade inne i bildet på våren. Den er åpenbart ristet av. Zan Celar tar små steg mot noe bedre. Hvor god han er om noen uker er uvisst. Vi får håpe han har forstått kartet og terrenget i Championship da, og er kjempegod!

Andersen, Madsen, Smyth, Dembele, Saito og Chair (når han blir skadefri) vil skape mye liv rundt spissene våre. Jeg er dermed ikke redd for at vi stopper skåringsiveren vår. Imidlertid må vi skåre mer på sjansene, og ikke minst skåre flere mål enn vi slipper inn. Enkel logikk! Hva Kolli og Lloyd angår kan det gå mot utlån.

Fox og Chair forblir på tribunen. Vår danske venn Andersen med det bibelske fornavnet Lucas, ventes tilbake i troppen, og kanskje startelleveren. Hos Luton er visstnok de samme fire ute nå som i cupen tirsdag, men Mengi kan få spilletid etter at en overgang  kan ha gått i vasken.

Overgangsvinduet
Det er videre et poeng at overgangsvinduet stenges like etter kampslutt fredag. Om noen har noe på gang, inn eller ut av klubbene, kan det få betydning for lagoppstillingene. Det bekymrer i hvert fall Edwards, som han blir sitert på i Luton Today.

Luton har i følge seg sjøl lyst på sesongens første seier. DET har vi også! Da kan vi vel regne med en ny uavgjort..? Igjen enkel logikk. Altfor enkel, mon tro?

Come on U Rsssss!