Av DAG HÅKON HELLEVIK

Sistemann i hus var nemlig Harrison Ashby, en 22 år gammel høyre back vi har lånt inn fra Newcastle. Han kan vi regne som et rent bytte mot Reggie Cannon, som ble sistemann ut samme dag.

De øvrige spillerne, med unntak av Alfie Lloyd som er forfremmet til A-laget fra QPRs eget akademi, kommer fra klubber i Belgia, Tyskland, Portugal, Sveits, Spania, Frankrike og Australia.

FIFA-nasjonaliteten til de samme folka er Frankrike, Brasil, Slovenia, Skottland, Danmark, Australia og Japan. Det nærmeste vi kommer en engelskmann i bunken er Kader Dembele som er født i London og som gjennom puberteten har alternert mellom ulike engelske og skotske aldersbestemte landslag.

.
Danske Nicolas Madsen kom fra belgiske Westerlo for 2 millioner pund. Foto: QPR FC

Kontinentalt fotavtrykk
Legg til danske Lucas Andersen og sveitsiske Mich Frey som vi hentet i januar, og vi ser at Martí Cifuentes' kontinentale fotavtrykk er meget solid plantet på QPRs treningsfelt!

Ellers inneholdt avslutningen av sommervinduet også et par viktige ikke-nyheter. Vi solgte ikke Ilias Chair, og vi fikk ikke Isaac Hayden tilbake. Om Chair har det versert historier om både en uspesifisert ryggskade og om transferinteresse fra Leeds.

Faktum er under alle omstendigheter at han ikke har spilt fotball siden sommeroppholdet i Spania. Realitetene bak dette vet vi ikke noe sikkert om.

Forhandlingene om et comeback for vårsesongens innlån Isaac Hayden brøt i følge Facebook-ryktene sammen så sent som på formiddagen på vinduets siste dag. Spilleren er fortsatt i Newcastle, til tross for at han ikke har fått spille så mye som en skarve ligacupkamp denne sesongen.

Vi antar at det sto om penger, og at spilleren tjener mer på å gå arbeidsledig i nord-England enn på å ta seg jobb i London.

Harrison Ashby
Harrison Ashby derimot, har tatt turen tilbake til hovedstaden fra sjeikenes PR-byrå i nord. Han fyller 23 år om et par måneder og er i en alder hvor han snart må ta steget opp fra ung-og-lovende-nivået.

Han er født i Milton Keynes, vokste opp i West Ham og ble kjøpt av Newcastle for hele 3 millioner pund i januar 2023. Han har noen få innhopp for The Hammers, ingen A-kamper i Newcastle og et drøyt dusin Championship-kamper etter en halv 23/24-sesong i Swansea.
Skal han bli til noe, bør han vise det hos oss. Hans rolle blir å være et alternativ til Jimmy Dunne på høyre back, en jobb som er ledig etter at både Cannon og Ossie Kakay har dratt sin veg.

Ellers var Nicolas Madsen den store nyheten på overgangsfronten den siste uka før vinduet stengte. Den offensive midtbanespilleren ble den andre dansken Martí hentet inn. Han forlater belgiske Westerlo som klubbens toppscorer, og åpnet målkontoen hos oss på Kenilworth Road mot Luton.

Hemmelighold
Vi har blitt vant til at QPR ikke oppgir overgangssummer for spillere vi kjøper, og det nye av året er at vi heller ikke får vite hvor lange kontraktene er. Hva hensikten er kan vi lure på. Enhver klubb som snuser på en av våre spillere vil kjapt kunne ta en telefon til en agent som neppe vil ha noe imot å gi en slik opplysning.

Når det gjelder overgangssummer er det imidlertid klart at QPR denne sommeren både har solgt og kjøpt for større penger enn på lenge. Vi har fått Cash On The Barrelhead. Dette er for øvrig tittelen på en verdensberømt køntrisang med The Louvin Brothers fra 1956 som selvsagt alle har hørt, for både Sinclair Armstrong og Lyndon Dykes.

(Red. anm: Her må nettredaktøren ile til med en advarsel om at fremtidige køntrireferanser på våre nettsider må vurderes nøye. Intet gult kort til skribenten i denne omgang, men referansen er notert i loggen med oransje farge).

Martís prinsipper
Martí har sagt offentlig at klubben ikke ønsker å bruke spillere som går inn i sitt siste år uten å forlenge dersom de har fått tilbud om dette. Hva status er for Ilias Chair vet vi ikke, men dette har åpenbart vært situasjonen for både Armstrong og Dykes.

Begge får nok nå en lønnsøkning, men det spiller kanskje også en rolle at ingen av dem har fått ut sitt potensielt beste under oppholdet i W12.

Chair og Cannon på den annen side er begge i en noe spesiell situasjon. Chair har fortsatt en samfunnsstraff å avtjene, og for alt vi vet driver han med det nå.

Reggie Cannon
Reggie Cannon er også i et juridisk uføre. Da han kom til QPR forlot han portugisiske Boavista etter en krangel om påståtte uteblitte lønninger. Tidlig i august sprakk imidlertid nyheten om at FIFA hadde gitt klubben medhold i at spilleren hadde brutt kontrakten ulovlig, og dømt ham til å betale 1,4 millioner dollar i bot.

.
Reggie Cannon har forlatt QPR. Etter en fin start har han falt ut av Martí Cifuentes' planer, og er nå klubbløs. Foto: QPR FC.

I hvilken grad dette har spilt inn når QPR nå har forhandlet ham ut av det som var en fire års avtale vet vi ikke. Cannon spilte de to sommerkampene i Spania i juli, men har ikke vært sett siden. I klubbens offisielle begrunnelse for at amerikaneren forlater oss heter det at «han kom til klubben på et tidspunkt hvor fotballstrategien var en annen enn den er i dag, og begge parter følte derfor at det ikke var naturlig å fortsette samarbeidet».

Det ligner sant å si mer enn noe annet på en pent formulert avskjed på grått papir.

Bedring i økonomien
Hvor mye penger QPR netto har brukt på transfermarkedet i dette vinduet vet vi som sagt ikke. Det vi vet er at vi imidlertid har hatt penger å bruke. Vår finansielle situasjon er bedre nå enn hva den har vært på en stund, noe også Andy Sinton bekreftet da han snakket med QPR Norway i et nettmøte nylig.

Skal vi tro nettstedet Transfermarkt – en usikker kilde, men likevel den beste vi har - har QPR brukt drøye 5 millioner pund i sommer. Fra dette kan vi trekke inntektene for Dykes og Armstrong. I lista nedenfor har vi ført opp de overgangssummene dette nettstedet har oppgitt – men i høyeste grad med forbehold om mulige feil.

Inngående spillere:

Paul Nardi (30), gratis fra Gent, Belgia
Liam Morrison (21), kjøpt fra Bayern Munchen, Tyskland
Hevertton Santos (23), gratis fra Estrela de Amadora, Portugal
Žan Celar (25), kjøpt fra Lugano, Sveits (1,7 mill)
Jonathan Varane (22), kjøpt fra Sporting Gijon, Spania (1,3 mill)
Karamoko Dembélé (21), innlånt (med opsjon på kjøp) fra Brest, Frankrike
Koki Saito (23), innlånt fra Lommel, Belgia
Nicolas Madsen (24), kjøpt fra Westerlo, Belgia (2,0 mill)
Daniel Bennie (18), kjøpt fra Perth Glory, Australia (0,25 mill)
Harrison Ashby (22), innlånt fra Newcastle
Alfie Lloyd (21), opprykk fra eget akademi

Utgående spillere:

Albert Adomah (36), utgått kontrakt, nå i Walsall
Aaron Drewe (23), utgått kontrakt, klubbløs
Osman Kakay (27), utgått kontrakt, klubbløs
Asmir Begovic (37), utgått kontrakt, nå i Everton
Jordan Archer (31), utgått kontrakt, nå i Portsmouth
Joe Gubbins (23), utgått kontrakt, nå i Southend United
Rafferty Pedder (22), utgått kontrakt, klubbløs
Joseph Hodge (21), utgått lånavtale, nå i Huddersfield
Isaac Hayden (29), utgått lånavtale, tilbake i Newcastle
Andre Dozzell (25), utgått kontrakt, nå i Portsmouth
Stephen Duke-McKenna (24), utgått kontrakt, nå i Harrogate Town
Sinclair Armstrong (21), solgt til Bristol City,
Chris Willock (26), utgått kontrakt, nå i Cardiff City
Lyndon Dykes (28), solgt til Birmingham City (1,0 mill)
Reggie Cannon (26), avbrutt kontrakt, klubbløs