Av STEINAR SÆTHER

To omganger, to ulike kamper. Første omgang et QPR hvor bl.a relasjoner mellom spillere ikke fungerte. En pauseprat i verdensklasse av Cifuentes, og andre omgang hadde vi fullt eierskap til. 2-0 er en farlig ledelse, sa Drillo for X antall år siden. Det stemte forrige lørdag også mot en av opprykksfavorittene, Sheffield United.

Herrene Dembele og Saito var et flott skue! Dembele led litt i første omgang når vi ikke presterte bedre som lag, men han blomstret når vi overtok regien etter pause. Raske føtter, gode dribleegenskaper og målgivende, gjorde godt for en henført supporter.

Saito sitt forspill til Dykes sin skåring var av høy klasse; både krafta i løpet fram til dødlinja og den riktig vektede pasningen i 45 grader. Hvis dette er hva disse to karene har å bidra med, blir det mye gøy og mange poeng denne sesongen.

Plymouth Argyle kommer som sesongens andre besøk til Loftus Road. Eter en god første halvdel sist, lot daværende manager Steve Schumacher seg lokke av Stoke City.

Bunnkamp
Det kunne endt med nedrykk på første forsøk for pilgrimene. Selv om egne folk (Ian Foster m.fl.) gjorde en solid jobb i den redningsaksjonen som oppsto, blei det en kamp mot nedrykk. Plass 21, altså under oss, var fasiten når alt blei slått sammen.

Så, her er vi da, fortsatt i Championship - med to ulike utgangspunkt!
Vårt utgangspunkt heter Martí Cifuentes, og pilgrimene må klare seg med Wayne Rooney. I det ligger det at jeg har liten tro på Rooney som manager.

Han har ikke hatt suksess i Derby. Selv om det her må nevnes at Rams blei fratrekt en bråte poeng, var poengsankingen generelt veldig lav.

USA-flopp
I DC United i Major League Soccer oppnådde han det samme. Laget fra Washington DC endte aller sist sesongen 2023 i Eastern Conference, som er en del av MLS. Rooney og klubben blei enige om å terminere kontrakten, og 8. oktober returnerer han til England. Da hadde vanstyret i Birmingham City sendt vår eks John Eustace på dør.

Plutselig var Rooney manager i Blues tre dager etter. Fra en plass i sluttspillet tidlig i oktober raste klubben ned til 18. plass i midten av januar. Rooney sin inngåtte kontrakt på 3,5 år varte altså i om lag 3 måneder.

Den nye mannen Gary Rowett klarte aldri å redde klubben, så denne sesongen møter de lag som Charlton, Leyton Orient mv.

Sørkysten
Rooney fikk jobben på sørkysten allerede i slutten av mai. Spillere har reist og nye har kommet til, som vanlig. Av spillerne som er igjen etter forrige sesong finner vi Morgan Whittaker (årets spiller og toppskårer), Ryan Hardie og Adam Forshaw som de mest kjente.

Noen viktige lån ut sesongen har ankommet. Michael Obafemi fra Burnley, Darko Gyabi fra Leeds, Ibraham Cissoko fra Toulouse, og fra Slavia Praha, Muhamed Tijani. Ny målvakt, David Grimshaw, kom i kveld fredag fra Blackpool.

Vi har starta temmelig likt med tap i første kamp og U i neste. Begge gikk videre i ligacupen. Pilgrimene tapte hele 4-0 borte i Sheffield, det mot onsdagslaget, før Hull blei holdt til 1-1 hjemme på Home Park.

Skadesituasjonen blant pilgrimene er ganske god. Islendingen Pâlsson er garantert ute mens nevnte Tijani er tvilsom.

Madsen?
Hos oss er Chair langt unna, Andersen er kanskje bare ei uke unna, Fox er litt mer usikker. Colback fikk som fortjent sist og hviler i denne. Om vår nye danske Madsen får spilletid er usikkert. Benken fra start?

Vi har det beste mannskapet og den beste manageren av oss to. Av den grunn er vi favoritter til denne tidligspilte kampen.

Imot favorittstempelet har vi det at i Championship kan det aller meste skje. Ballen er som kjent rund.