Av STEINAR SÆTHER

Det ble akkurat så vanskelig som spådd. Så gleden var stor og ekte da vi beviselig hadde slått bunnlaget 2-1. Når lagene rundt oss glimter til samtidig, minus pottemakerne, kunne vi puste ekstra godt ut. Med tap eller uavgjort mot Millers ville situasjonen sett litt mer dramatisk ut.

Eller ubehagelig, om du vil. Tror mange av oss hadde kjent det fysisk på kroppen...

Det så temmelig dårlig ut med 0-1 hvor vi hjalp Millers så godt vi bare kunne. Statistikken hos BBC var etter 12 minutter 7 avslutninger hvorav 3 på mål for bortelaget - og en gikk altså inn. Vi hadde ukledelig nok 0 av alt. Når omgangen ble blåst av sto det heldigvis 12 avslutninger hvorav 5 på mål til oss - imidlertid fortsatt ingen mål. Men de kom!

.

Statistikk
Litt statistikk å kose seg med: Chris Willock dro hjem med to målpoeng sist lørdag, ett mål og èn målgivende. Da sier tallene at når Chris skårer eller slår siste pasningen, så taper ikke QPR. Tallene er faktisk helt strålende med 17 seiere og 3 uavgjorte. Kun Wayne Fereday i QPR-historien er bedre med 18 og 4.

Reveflokken slikker sårene sine etter å ha gått i fella to kamper på rad. Først var det bortesterke M`boro som vant 2-1 på King Power Stadium (hadde lyst til å skrive Filbert Street) før Leeds slo til med en heidundrandes andreomgang på Elland Road og snudde 0-1 ved pause til seier 3-1. Leeds er det store formlaget i Championship, dermed var sjokket sikke nevneverdig stort når reveflokken reiste hjem med halen mellom beina.

Slo ut PL-motstand
Tirsdag holdt revene våre banemenn fra FA-cupen på Loftus Road, Bournemouth, til 0-0 ved full tid. I sekundene før det ble pause i første ekstraomgang skårer de jammen meg vinnermålet! Også i denne kampen stilte de sterkt. Kun få planlagte fravær.

Serien er imidlertid det viktigste. Opprykk på første forsøk. 34 kamper spilt og de leder fortsatt på Leeds. 6 poeng er ledelsen krympet inn til nå etter tapet forrige fredag. 78 mot 72. Og på samme poengsum som Leeds finner vi kleggen Ipswich som har skåret fire mål mer, men samtidig slipper inn altfor mange mål.

70 mål på 34 kamper
Manager Maresca har gode spillere og målskårere i sitt mannskap. Trioen Dewsbury-Hall, Mavididi og Vardy har alle 10 mål på samvittigheten. Når vi plusser på med Daka som har 7 mål, finner vi at de fire aleine har skåret 5 mål mer enn hva samtlige våre kan skilte med.

70 mål presis har reveflokken produsert til nå, vi har til sammenligning stusselige 32.

Danske Hermansen leverer gode prestasjoner mellom målstolpene. Landsmannen Vestergaard, Faes, Pereira og Justin utgjør ofte det defensive. McAteer, Winks, Ndidi, Dewsbury-Hall og Choudhury gjør brasende på midten. Aller fremst er Mavidid, Vardy, Daka, Iheanacho og Fatuwu selve jegerstammen.

Bikkjeslagsmål i bunnen
Det er tett som hagl i bunnstriden. Rotherham er fortapt, det ser en på tabell og antall poeng. Wednesday har spilt seg fram til et håp igjen, og har kun 3 poeng mindre enn oss. De møter nettopp Rotherham borte i dag. Stoke har 4 mål dårligere utgangspunkt enn oss og møter bortesterke M`boro.

Millwall har spilt inn ett poeng mer enn oss etter den etterlengtede seieren sist, og møter verdens mest ustabile Watford hjemme. Huddersfield med 2 poeng mer enn oss møter Leeds hjemme, den kampen begynner tidlig. Birmingham med poenget mer enn Huddersfield møter Southampton hjemme. Da blir spørsmålet: Når skal opprykksjagende Soton begynne å bli stabilt gode igjen?

Det ser ut som Ndidi og Vestergaard er manglende rever i dag, men det er så mange som kan erstatte disse. Vi ser foreløpig ut til å savne Kolli, dog er det nok tvilsomt om han hadde vært på benk eller bane.

Tidligere i sesongen gikk Leicester på to tap på rad i serien, akkurat som nå. Da slo de om og spilte 11 uten tap hvorav de aller fleste var seiere. Det er mye opp til oss å unngå tap i midt-England. Men vi møter et lag som har alt å vinne på å få snuta i riktig retning igjen.

Frykter et ettmålstap. Et mulig resultat er således 2-1 til hjemmelaget.