Av KÅRE SVANG

En fantastisk ramme rundt flomlyskampen på Loftus Road møtte spillere og supportere onsdag kveld, til tross for de triste omstendighetene med Stan Bowles sin bortgang for 10 dager siden. Flott hyllest fra spillere, støtteapparat og supportere. Vel fortjent til en av klubbens største spillere gjennom alle tider, No. 10 Stan Bowles.

Da dommeren blåste i gang kampen tydet alt på at laget virkelig skulle vise Stan Bowles at de kunne ta opp arven etter ham og gutta fra ’75 laget, hvorav flere var tilstede på kveldens kamp.

.

Hjemmedominans
Det var QPR som tok initiativet i kampen og skiftet mellom lavt og høyt press, noe som så ut til å forvirre motstanderen.
Paul Smyth var med fra start og satt fart på høyre kanten og fyrte av et skudd som hadde god retning på mål, men dessverre ble ballen hindret av et WBA bein.

.

Lønn for strev og sjanser kom etter 18 minutter da en elendig klarering fra WBA forsvaret ble snappet opp av Chair som skjøt fra ca. 20 meter, i utgangspunktet et dårlig skudd, men som WBA keeperen fomlet med ballen og måtte gi en retur som ble snappet opp av Frey.
Han ble tilsynelatende felt av keeper, men vår danske venn Andersen fikk tak i ballen og fikk sendt den inn foran mål. Der kom Sam Field stormende til og satte ballen i mål. Field sin første scoring for sesongen var i boks, og 1-0.

Snudde kampen
QPR hadde på dette tidspunktet absolutt full kontroll på kampen, men ut av ingenting kom to merkelige minutter.

WBAs sin kantspiller Johnston fikk gå forbi tre-fire QPR spillere før han sendte av gårde et skudd fra omlag 16 meter som føyk opp i vinkelen. Ikke mulig å ta den for Begovic. At ingen av QPR spillerne går inn i kroppen og tackler WBA spilleren med ballen, er altfor svakt.

Men vondt ble til verre. To minutter senere lå ballen igjen bak Begovic. Innlegg fra WBA sin høyre kant og inn i boksen hvor en WBA spiller fikk alt mulig rom og tid på å snu seg rundt. Han puttet ballen i mål så lett som ingenting. Liten motstand også her.

Omgangen ebbet ut med 1-2 til WBA, men med 10-1 i cornere til QPR. Det oppsummerer omgangen bra.

.

Straffespark
QPR tok initiativet fra start i 2. omgang og la godt press på WBA. Etter kun fem minutter dømmer dommeren straffe til QPR, en soleklar sådan. Et innlegg traff armen på en WBA spiller, en arm langt ut fra kroppen. Frey's svake straffe ble enkel match for WBA keeperen.

Straffebommen førte imidlertid for en boost for QPR. Vi fortsatte å trykke og Dunne kom med innlegg kun to minutter etter straffen. Innlegget traff hodet til Sam Field som fikk et perfekt treff.

Jeg tror alle så den ballen gå i mål, men ballen reddes i luften på vei inn i målet – men med hva?
Dommeren tror nok det enten er hånden til keeper eller hodet til en WBA utespiller, men reprisen viser at utespilleren trolig redder ballen med hånden. Det skulle trolig vært ny straffe og rødt kort i den situasjonen – men VAR er dessverre ikke på plass i Championship.

Heldig for WBA det.

QPR gjorde kveldens første bytte etter 60 minutter. Hayden ut for Hogde, og 10 minutter senere tas en meget god Lucas Andersen ut til fordel for Chris Willock.

Frey trodde han rettet opp straffemissen sin da han satte ballen i mål etter ca. 70 minutter, men dommeren blåste for offside, som så helt riktig ut.

Økende QPR-trykk
QPR trykket voldsomt på for en utligning og intet skulle være uprøvd. Dobbelbytte etter 80 minutter da Clarke-Salter og Paal takker for seg, til fordel for Fox inn bak og Dykes inn på topp. Et klart offensivt bytte som gjorde at QPR trykket ennå mer på.

Kun to minutter senere kom utligningen, meget fortjent. Innlegg nok en gang fra Dunne som ble headet i tverrliggeren, men hvem andre enn Sam Field dukket opp på den returen. Med et perfekt hodestøt plasserte han ballen nede i hjørnet, lengst vekk fra keeper. Et herlig mål!

Utligningen gav gutta virkelig blod på tann, og anført av et oppildnet hjemmepublikum kom laget til flere avslutninger. En av dem var det virkelig klasse over. Fra ca. 10-11 meter kom Steve Cook til med et brassespark hvor ballen nesten gikk inn – men «vår egen» Daniel Furlong fikk med nød og neppe kastet frem et ben og hindret ballen i å gå i mål. Dette ville vært et mål for evigheten om ballen hadde funnet veien til nettmaskene.

.

Alle monner drar
I tilleggstiden på 6 minutter satt alle og ventet på ytterligere en scoring til QPR, noe som ville ha vært fortjent. Men av og til er ett poeng det du får med deg, og ett poeng er som kjent ett mer enn vi hadde før kampen.

Med mange avslutninger, en straffemiss, skulle hatt ytterligere ett straffespark/rødt kort WBA – og med tilsammen 20-2 i cornere, ble kanskje ett poeng i sureste laget i kveld. Samtidig er poeng et poeng, og kanskje er det dette som redder oss i championship.

Ny match venter på lørdag – samme sted, men avspark kl. 16:00. Motstanderen heter da Middlesbrough og de tar den lange turen til London. Vi er klare for flere poeng da.