Av STEINAR SÆTHER

18-3 i avslutninger og 1-2 i målprotokollen! Det er vel kun vinnerlaget som digger slike tall? Altså sånne som oss.

Leicester ble i opprykksøyemed reddet av Leeds som endelig avga poeng. Huddersfield gjorde manns jobb og klarte 1-1. Men vi kan ikke glemme kleggen Ipswich som altså slår Plymouth borte og overtar sølvmedaljene. Foreløpig! Southampton meldte seg på igjen med sein skåring i Birmingham.

.

11 poeng under Saints inntok West Bromwich sin 5. plass etter 2-1 over Coventry fredag kveld. Og nettopp Baggies stiller på den andre banehalvdelen i kveld. Etter en ganske god periode har de nå 4 poeng ned til den nitriste 7. plassen som Norwich har - med Hull i mellom. Om ikke et av de fire øverst plasserte lagene faller fullstendig av, er det plassene 5 og 6 som Baggies må kjempe om.

Sterke bakover
For å gjøre ferdig tall og statistikk: 17-8-10 og 51-33. De skårer altså betydelig færre mål enn lagene over seg, som dermed er hovedårsaken til at avstanden opp til fjerde eller bedre blir for lang. Bakover på banen holder de ganske godt tett med så å si ett mål per kamp - som er det samme som vi klarer å skåre per kamp...

Manager Corberan har valgt å spille Palmer fast i mål. Forsvarsrekka innehar solid rutine som overgår mange andre i Championship.

De 6 mest spilte, bl.a Furlong, er mellom 27 og 35 år, og attpå til gode. Det viser jo antallet innslupne. Midtbanen er bare litt yngre, snittet er omtrent på 28. De 5 mest spilte her har mellom 27 og 34 kamper, men ytterligere 4 har 24 og 25 kamper.

Den farligste spissen er Thomas-Asante med 9 mål. Men de klart beste lagdelene er forsvaret og midtbanen. Av de minimum 5 som er fraværende i dag er både Thomas-Asante og Matthew Phillips (jepp, eks`n vår det også) sentrale. Townsend er femti-femti med tanke på benk og bane.

Cifuentes og kompani har nesten bare gode nyheter å bidra med. Kolli er tilbake, mens Colback soner to kampers karantene. Sydenferie? Field har til vår store glede stanset kortsankingen og bidrar bedre enn på lenge i spillet.

Avskjed med Stan
Dagen i dag er altså da vi av supporterne som er på stadion (ikke meg, dessverre) skal få ta et siste farvel med legenden Stan Bowles. For særlig den noe eldre garde blir det kanskje følsomme greier, for min egen del skal jeg klare meg godt foran fjernsynet.

Jeg tror også denne avskjeden med Stan vil bety noe for dem som er noe yngre, ikke minst om de har foreldre som har hatt et fotballmessig nært forhold til ham.
For meg er det aller viktigste at klubben og våre supportere får tatt et verdig farvel sammen med Stan sin familie som er til stede.

Vi var som vi alle kjenner til ett av 4 lag med 38 poeng, mens 2 andre hadde spilt inn 39 før denne midtukerunden. Wednesday hadde 35. Sistnevnte vant i går kveld og er poengmessig likt med oss. Plymouth var det tapende laget i Sheffield og nærmer seg nedrykkskampen nå.
Birmingham kapret ett poeng i Hull, det samme gjorde Millwall i Blackburn - som heller ikke er safe and sound i divisjonen. Huddersfield har en "overkommelig oppgave" mot Cardiff i kveld. Eller?

Jeg tror neppe det vil renne inn med skåringer i vår kamp. Har en fornemmelse av ett mål, eventuelt ingen. Albion er brukbare borte, men ikke mer. 5-5-7 sier bortesesongen så langt. Så håpet er at det er vi som triumferer med 1-0.

La oss vinne for Stan og familien mot klubben vi slo i ligacupfinalen i 67!