Av STIAN KARLSEN

Forventningene i forkant av oppgjøret var vel strengt tatt ikke de aller største. Vi vet at FA-cup stort sett ikke er vår greie, noe som bekreftes ved at vi har flere 3.runde exiter enn noen andre lag på balløya.

Når lagoppstillingen kom så var det heller ingen grunn til økt optimisme. Her var det ingen Chair, og heller ingen Willock. Det som stort sett har vært det vi kaller offensiv kvalitet i troppen.

Laget
Begovic hadde en «typisk» FA-cup firer foran seg. Drewe på høyreback, Larkeche på venstre med Dunne og Fox som stoppere. Midtbanentreeren så ok ut med Dozzell, Field og Dixon-Bonner. Smyth, Sinclair-Armstrong og Dykes som en fremre treer vitnet om at det skulle satses på kontringer og fart.

Matchet motstanden
Kampen startet jevnspilt, selv om Bournmouth kunne tatt ledelsen allerede før det var spilt 90 sekunder da Kieffer Moore kom til fri heading fra 7 meter som med nød og neppe ble blokkert og klarert.

Bortelaget stod ekstremt høyt i starten av oppgjøret, men QPR virket godt forberedt og løste utfordringene. Den neste målsjansen var det QPR som fikk da Lyndon Dykes brukte hodet og testet keeper Travers som måtte ut og strekke på kroppen.

QPR sin offensive kraft og trussel var farten til Sinclair Armstrong. Bournemouth skjønte at de ville komme i trøbbel med dette og senket presset utover i omgangen. Halvtimen var spilt når nevnte Armstrong kom rettvendt og utfordret på vår venstreside, og havnet i løpsduell med Bournemouth-forsvaret. Duellen vant han, men vinkelen ble litt for skrå og avslutningen fra kloss hold reddet Travers med en benparade.

Etter at QPR hadde mye ballkontroll i innledningen så begynte cherries å få kampen mer inn i sin bane. QPR ble liggende mer lavt og satse på overganger. Intensiteten i oppgjøret sank betraktelig og Premier League-laget klarte ikke produsere store klare målsjanser.

Struck by lightening… twice
QPR tok en deilig ledelse på en overgang. Dozzell slo ballen langt mot Sinclair Armstrong på venstresiden. Han utfordret backen sin på fart nok en gang, i en situasjon som lignet svært på det forrige forsøket, men denne gangen fikk han bedre vinkel og kunne bredside ballen i det lengste hjørnet. 1-0 og ellevill stemning på Loftus Road.

Jubelen hadde ikke rukket å stilne før det stod 2-0 på måltavla!!

Bournemouth var rystet rett før pause og ville gjerne rette opp regnskapet før de gikk i garderoben. Nok en kontringsball finner veien opp langs vår venstreside, denne gangen til Lyndon Dykes. Dykes utfordrer og forsøker en kopi av Armstrong sin scoring, men blir avslørt på tempo. Dermed stopper han opp, trekker seg inn i banen og forsøker skudd. Skuddet går via forsvaret og i en bue over Travers inn i mål.

2-0. Helt vanvidd!!

Lagene går i garderoben og QPR hadde mer enn matchet motstanden fra Premier League.

Verst tenkelig start
QPR fikk selvsagt beina ned på jorden igjen momentant etter avspark på den 2 omgangen. De presset på, fikk en corner og scoret. Corneren var innøvd og ble lagt lavt på første stolpe. Billing flikket ballen videre ut i feltet hvor Tavernier kom til skudd. Dunne rakke ikke reagere og ballen gikk via han og inn bak en utspilt Begovic.

Da var det full match igjen og nesten en hel omgang igjen å spille. Ikke beste hjertemedisinen akkurat.

Overkjøring
Alt dreier seg om Bournemouth i den neste delen av kampen. Etter 58 minutter så varter Begovic opp med en strålende dobbeltredning. Først redder han en halvvolley fra 13 meter, før han redder skuddet på returen via stanga og ut til corner. Kunne gudene være med oss denne dagen?

Svaret er nei, for på den påfølgende corneren vandrer Kieffer Moore helt fritt gjennom hele 16-meteren og stanger inn 2-2 fra kloss hold på første stolpe. Det var lite hjelp til Begovic der, hverken fra guder eller forsvarsspillere. Det ser ikke ut som om det trenes på defensive dødballer Marti!

Like langt og over halvtimen igjen…

Klasse og divisjonsforskjell
Bournemouth kjørte over QPR, og det var aldri tvil om at det ville komme mer. 69 minutter er spilt når QPR prøver å spille seg ut bakfra. Billing stjeler ballen fra Dunne, som blir liggende på bakken å rope etter frispark. Billing stormer inn i feltet og løpene fra lagkameratene kommer i alle retninger. Billoing finner den beste løsningen og finner Kluivert inne i femmeteren, og han spaserer enkelt inn ledelse til bortelaget for første gang. Det var moro så lenge det varte…

72 minutter er spilt når QPR, for første gang etter pause, er inne i 16-meteren til motstanderlaget. Når de først er der, så blir det farlig. Adomah har kommet inn og blir frispilt på høyresiden. Innlegget er lavt inn mot femmeteren, og Dykes kommer inn med fart i duell med forsvaret. Ballen ender med å trille centimeter på utsiden av stanga.

Bournemouth hadde gjort jobben…
Tiden går uten at QPR klarer å ta tak i matchen og jakte en utligning. Cifuentes gjør en del bytter og gir blant annet debut for to spillere (Talla og Pedder) uten at de fikk nok tid til å vise seg frem.

Etter 7 minutter tilleggstid blåser den kvinnelige hoveddommeren av kampen. QPR er ute av FA-cupen 2024. Omtrent som forventet, men kjedelig etter at puls og forventninger hadde steget mye inn mot pause.

QPR-Bournemouth 2-3 (2-0)
Mål: Sinclair-Armstrong (40), Dykes (42), Tavernier (48), Moore (57), Kluivert (69)