Av STIAN KARLSEN

Vinduet er stengt og nye fjes har kommet inn portene i W12. Det var likevel kun «gamle» kjente i startelleveren til Cifuentes mot Blackburn. Nyankomne Frey, Hodge og Hayden var alle på benken.

Marti Cifuentes har få skadeutfordringer for øyeblikket, med unntak av Rayan Kolli som uansett er et stykke unna å være førstevalg,  og mønstret på papiret antagelig det beste klubben har tilrådelig. Det betød at Begovic sammen med Paal, Clarke Salter, Cook og Cannon skulle forhindre motstander Blackburn scoringer. På midtbanen var Dixon Bonner og Colback sentrale med Chair og Willock på kantene. Lyndon Dykes tok en litt uvant rolle bak spissplassen som var Sinclair Armstrong sin.

QPR farligst
Det var QPR som gikk best forberedt på banen til match, i alle fall de første 45 minuttene. Banespillet var ganske jevnt, men det som var å nevne av muligheter var det bortelaget som skapte. Likevel var det langt fra mange og store sjanser, og at stillingen var 0-0 til pause var det lite å si på. Typisk 0-0 vil nok mange mene.

Blackburn hadde sin største mulighet allerede etter 5 minutter da Ben Chrisene avslutter elendig i en veldig god posisjon. Upresset setter han ballen både høyt og langt utenfor fra 13-14 meter.

QPR hadde en god sjanse ved Chair etter 11 minutter da han curler ballen fra hjørnet av 16-meteren mot det lengste hjørnet. Keeper Pears gjør en god redning.

Ellers for QPR så var det Sinclair Armstrong som er den store trusselen. Skaper mye i form av enorm fysikk og hurtighet, men han har fremdeles mye teknisk og taktisk for å bli en topp championshipspiss.

Norske Sondre Tronstad spilte på midten for Blackburn, og gjorde seg bemerket rett før pause da han pådro seg et gult kort og ga QPR et frispark i god posisjon. Frisparket tok Paal med sitt venstrebein, men skuddet ble nesten pinlig svakt og langt over.

0-0 til pause var et ganske riktig bilde av matchen. Likevel grei underholdningsverdi, og nerven i oppgjøret var defintivt tilstede.

Hektisk start
Etter pause startet QPR best og Steve Cook var nær ved å gi oss ledelsen allerede etter 2 minutter. Chair med et nydelig innlegg mot bakre stolpe, Cook vinner hodeduellen med forsvaret og setter ballen centimeter utenfor fra 7 meter.

Det skjer mye i innledningen av omgangen. Blackburn roper på straffe et par minutter senere, men dommeren vinker spillet videre. I stedet kontrer QPR direkte og Sinclair Armstrong kommer alene med Pears. Han får ikke avsluttet da førstetouchen er for «tung» og Pears er våkent ute og snapper ballen.

Igjen… Sinclair Armstrong mangler det lille ekstra for å være en klassespiss.

Etter 57 minutter gjør Cifuentes tre bytter. Dykes, Willock og Dixon Bonner går ut. Smyth og to debutanter kommer inn. Hodge og Hayden. Spennende!

Ilias Chair!!!
Etter 61 minutter så sitter den endelig for QPR. Ilias Chair blir satt opp en mot en, gjør et par skuddfinter innover i banen, skaffer seg plass og fyrer av fra 16 meter. Ballen går langs bakken,  i stanga og ut i ryggen på keeper Pears før den triller over streken. Endelig litt flyt… 0-1

Joe Hodge!!!
Jubelen har knapt lagt seg når QPR angriper på nytt. Nok en gang ender ballen i nettet bak Pears. Sinclair Armstrong viser seg å være bedre tilrettelegger enn avslutter da han trer Hodge glimrende gjennom. Hodge får masse tid og plass og plasserer ballen elegant og utagbart i det lengste hjørnet til Pears. For en deilig debut!!

1-2
73 minutter er spilt når Blackburn reduserer og skaper ny nerve i kampen. Sinclair Armstrong går i bakken på en god kontring og det blir omdiskutert blåst frsipark for Blackburn. QPR diskuterer og Blackburn tar frisparket raskt og stormer i angrep. Etter litt klabb, med skuddblokkeringer og hodedueller så lander ballen heldig for Sam Gallagher som banker den mellom beina til Begovic fra kort hold.

Hjemmepublikummet øyner nytt håp og poeng. Intensiteten i oppgjøret tar seg opp. I omtrent samme åndedraget kommer det meldinger fra Huddersfield om at de leder 2-0 mot Sheff.Wed, noe som betyr at det blir enda viktigere for QPR å få med seg tre poeng i dette oppgjøret.

Frey for Armstrong
Etter 77 minutter kommer den siste tilveksten i QPR på banen da Frey debuterer. Sinclair Armstrong har gjort sitt for ettermiddagen, og kan være fornøyd med egen innsats.

Blackburn har banespillet og presser QPR bakover etter reduseringen. Rett før ordinær tid er over så må Begovic finne frem en god redning etter et skudd fra 16 meter som er innom Clarke Salter og endrer retning.

Dommergjengen har funnet ut at det er rom for å legge til 10(!) minutter, så det var plenty av fotball igjen.

Gallagher prøver seg på en markkryper fra 16 meter fem minutter inn i tilleggstiden. Begovic er raskt nede og får ballen i fast grep. Viktig fra Begovic da det var flere som “lusket” på en eventuell retur.

To minutter før slutt kommer Blackburn til en siste stor mulighet da det blir slått inn fra venstresiden i en folksom 16 meter. En Blackburn-spiller er først på ballen, men den går like over tverrliggeren.

Etter 10 slitsomme minutter blåser endelig dommeren i fløyta for siste gang. QPR vinner 2-1 i Blackburn på en helt fantastisk måte. Deilig!! La det være starten på en periode i medgang og flyt, slik at vi kan komme oss ut av denne sumpa.