Av STIAN KARLSEN

Entusiasmen er fremdeles stigende på Loftus Road, til tross for tapet sist, og oppgjøret mot Southampton var utsolgt. Marti Cifuentes er i ferd med å skape noe som ligner magi! 

De elleve som startet mot Southampton er veldig nært våre 11 sterkeste menn for øyeblikket. 

Begovic i mål med fireren Cannon, Dunne, Clarke-Salter og Paal foran seg. Field og Dozzell som de sentrale balansepunktene med Dixon-Bonner i en noe friere rolle. Chair og Willock på hver sin kant og Lyndon Dykes på topp. 

Southampton, i sorte bortedrakter for anledningen, var med på å lage en underholdene innledning på oppgjøret. Første sjansen er det likevel Ilias Chair som skaper da han snapper opp en ball og skyter fem meter fra midtstripen på en Bazunu (Saints-keeper) som står langt ute. Forsøket er glimrende vektet og ser perfekt ut hele veien, men lander en halvmeter for langt på nettaket. Keeper Bazunu hadde hatt alvorlig trøbbel om den hadde truffet innenfor. Da var kampen spilt 13 minutter og QPR hadde startet lovende. 

Begge lag var interessert i å spille fotball og ivirge etter å stå høyt i banen. Alt tydet på at vi kom til å få underholdning på høyt nivå.  

Etter 23 minutter stjeler Chair ballen på nytt og setter i gang en kontring. Han finner Dixon-Bonner som lader skuddfoten fra 25 meter. Ballen går en liten meter over tverrliggeren. Det er QPR som ser farligst ut, og spesielt Chair er livlig på sin venstreside. 

Etter halvtimen er han på farten nok en gang. Avanserer ned venstresiden og inn mot midten med ballen. Får avsluttet fra 18 meter, men ikke skikkelig klem på tilslaget og Bazunu redder komfortabelt. 

Southampton produserte svært lite i den første omgangen. Kenneth Paal reddet en veldig farlig situasjon i siste sekund da han satte inn en sklitakling av høy klasse omtrent på straffemerket. Det var det nærmeste Southampton hadde kommet i løpet av 35 minutter. 

QPR pushet på og skaffet seg noen dødballer. Bortelaget så rystet ut og hadde panikktendenser i det bakre leddet i ved flere anledninger, men de store målsjansene uteble. 

Etter 42 minutter sitter scoringen. I feil ende… 

Southampton får en dødball på sin høyreside, midt inne på vår halvdel. Ryan Manning hadde kommet inn for Southampton og slo ballen innoverskrudd med sitt giftige venstrebein. Ballen stusses videre mot bakre stolpe hvor Harwood-Bellis får en enkel oppgave med å pirke inn ledelse for Saints. Midt i en god QPR-periode, rett før pause. Ikke akkurat noen drømmesituasjon.

0-1 til pause etter en omgang med mye positivt. Pokker ta! 

 

Andreomgang starte med QPR-press og jag etter utligning. Chair er involvert i nesten alt QPR skaper. Dozzell kommer til avslutning i god posisjon etter 53 minutter, men på halvvolley klarer han ikke å holde ballen nede. 

Southampton hadde ingen planer om å legge seg lavt og “ri på ledelsen”.  De stodhøyt og presset QPR-forsvaret hver gang de hadde muligheten og i perioder hadde QPR sitt såre strev med å spille seg ut. Dette gjorde at det åpnet seg enorme rom for kontringer til begge lag, og spillet var boks-til-boks i en lang periode. 

Presisjonen var det verre med, og det ble likevel langt mellom de store målsjansene. Chris Willock begynte å vise seg stadig oftere, og etter 65 minutter kommer han til avslutning fra 18 meter med venstrebeinet. Bra trykk, men markkryperen går rett på Bazunu. 

Cifuentes gjør sitt første bytte halvveis i omgangen. Larkeche inn for Dixon-Bonner. 

Willock stjeler ballen etter 68 minutter og setter fart mot Saints-målet. Han blir taklet bakfra på 25 meter, med gult kort og frispark som resultat. Willock hinker rundt etter taklingen og ser ikke komfortabel ut. Kenneth Paal prøver å skru frisparket opp i nærmeste vinkel, men ballen går utenfor. 

Southampton er ikke ufarlige de heller og kontrer med mange mann etter 72 minutter på venstresiden. Inne i midten får Charles avsluttet fra god posisjon og sender Begovic ut i strekk. Trykket fortsetter og QPR-spillere slenger seg heroisk og blokkerer påfølgende avslutninger. 

Willock må gi seg på grunn av skaden og Paul Smyth kommer inn. Sinclair-Armstrong erstattet Dykes.

Kvarteret igjen å spille. Kampen er på høygir, bølger frenetisk frem og tilbake. Høy underholdningsverdi, uten at det hjalp oss det aller minste. Vi trengte en scoring!! 

Minuttene tikker avgårde uten at forløsningen kommer. Adomah og Kelman blir satt inn for Cannon og Dozzell etter 84 minutter. 

QPR klarer ikke legge press på Southampton som lykkes med å dra ned tempoet i matchen i sluttminuttene. Adomah prøver og starte en kontring i det 89 minutt og blir stoppet via en klar obstruksjon av Charles. Obstruksjonen blir korrekt belønnet med gult kort, nummer to, og dermed tidlig dusj for innbytter Charles. 

Fire minutter tilllegg. Vi avslutter kampen med en corner, med Begovic i angrep. Det hjelper ikke, ballen klareres og dommeren blåser sluttsignalet i dette heseblesende oppgjøret. 

Kampen hadde det aller meste, men vi skaper for lite. QPR hadde helt klart fortjent å få med seg poeng her, og det er mye positivt. VI må fortsette og tro, ha entusiasme og støtte Marti sin plan. Da kommer vi oss helskinnet ut av dette!! 

U R´sss

QPR-Southampton 0-1 (0-1)
Mål: Harwood-Bellis (42)