Av STEINAR SÆTHER

Nytt tap, Terrierne fra Huddersfield blei resultatmessig for sterke, Utgjort, det fordi vi kampen gjennom var det beste laget, skaper store sjanser, ikke rart manager Wagner i etterkant sier at de var heldige som kunne reise hjem med tre poeng, og få er uenige at målvakt Ward
var banens beste. Effektive spisser skårer mål på få sjanser og terrierne skaper kun to, som er nok til å skåre to. Det er fortærende å spille god fotball og ende opp med ett eneste poeng på tre kamper - som endog kom på et sjølmål....

Birmingham er et annet lag som sliter med poengfangsten for tida. Litt som oss spiller de tidvis bra fotball, og de har vært helt oppe på en fjerdeplass seinhøstes. Etter nyttår har det gått nedover. Tirsdagens kamp mot Preston borte inkludert, tap 1-2, så har de 1-5-8 sida midten av desember. Lyspunktet var 1-0 over Fulham for tre kamper sida. I tapet mot uglene forrige fredag, tap 1-3, avslutta de hele tre ganger i metallet foruten målet!

40 poeng er lik plass 14, 6 poeng foran oss. På hjemmebane har Blues 7-4-5 og 20-19 som er akseptabelt, borte sier tallene 3-6-7 og 13-25. Han har fått en trang start, Gianfranco Zola, sida ankomsten 14. desember. Han har sett spissene Jutkiewics og Donaldson dele 16 mål mellom seg, men har også sett forsvaret slippe enkle pasninger og avslutninger forbi seg. "Jøss, det er jo som å oppleve QPR det!"

For Zola sin del er 4 men in blues ute, to er suspenderte og to er skada. Vi har garantert Robinson ute, andre kan være Lynch og Sylla. Om Caulker er skadefri veit jeg lite, at han ikke spiller er nok åpenbart.

Gianfranco Zola har slitt i managerstolen

Tidligere statistikk er lite å bygge neste kamp på, noen ganger fortsetter tall å forsterke seg, andre ganger ikke. I første tilfelle har vi 4-1-1 å bygge på samt at Blues  ikke har skåra i de fire tapene. I det andre tilfellet har vi kun èn seier på St. Andrew`s på de siste 10 kampene, altså noe vi helst ikke bygger videre på. Som en kuriositet kan jeg legge til at sida Zola blei ansatt har Olly plukka 13 poeng mot Zola sine 6. Så selv om vi ikke har fått alt vi har "pekt på" fins det andre som er verre ute.

I mine øyne er Blues svake favoritter. Selv om vi fortsatt har sanka flere poeng borte enn hjemme, er vi ikke det store bortelaget. Sånn sett er det enkelt å tenke seg 2- 1 og hjemmeseier. Men sjansen til poeng er veldig til stede fordi vi er uforutsigbare, vi må bare få den jævla ballen i mål!