Av STEINAR SÆTHER

Så svingte pila vår vei igjen. Etter 3 kamper hvor vi ikke har vært svakere enn motstanderne (2-2 i Newcastle) og i stor grad spillemessig bedre enn motstanderne (i Blackburn og hjemme mot Huddersfield), og likevel tapte, var det godt å få valuta for det gode spillet i Birmingham. 4 mål er mer enn godkjent alle steder og holder som aller oftest til seier. Ett mål for Blues 3 min inn i tilleggstida vitner om full kontroll på oppgjøret, et annet vitne sier at Blues burde tatt ledelsen tidlig, og at kampen da ville fått et annet utfall. Det siste vitnet har også rett. Dermed er det mest riktig å si at vi denne gang hadde stolpe-inn. Vilje og kraft i alle ledd blei toppa av skåringen til N`Gbakoto, frisparket fra langt hold utført med både kraft og førsteklasses teknikk forsvant inn i nettet via tverrligger`n. Min påstand er at det skuddet ville gått via tverrligger`n og over mot eksempelvis Blackburn og Huddersfield.

Så hjem igjen. Til hva? Det vi foreløpig veit er at gutta våre sliter hjemme og at Wigan kjemper desperat mot nedrykk og har begynt å vinne poeng igjen. Tabellen viser at de er like svake hjemme som borte, og borte har de oppnådd i snitt poeng i annenhver kamp, 4-4-8, som igjen er nøyaktig det samme som oss hjemme på Loftus Road. Wigan har endog bedre målforskjell borte enn vi har hjemme.  Latics er nå nummer 22, altså tredje sist, men kun 

Manager Warren Joyce har lite kronasje til disposisjon, og det skjedde da også lite i overgangsvinduet, et par lån uten den største interessen for oss andre. En spiller som dog har utmerka seg etter hvert som toget har tøffa avgårde er midtbanespilleren Max Power. 23 år ung og en solid bidragsyter framover på banen når sjanser skal skapes. 6 målgivende til nå, og tankene mine går til eks`en vår, Tjaronn Chery, som stoppa på 5 før avreise Kina. Poenget er at begge ville hatt flere målgivende på CV`en om spillerne i front var skarpere.

Desember var helsvart med tap etter tap etter tap, i januar skjedde noe positivt med 3 seiere på rad - riktig nok mot heller svak motstand i Forest, Burton og Brentford. Men de teller like mye i antall poeng som mot lag oppe i teten! To knepne tap mot uglene og Fulham og U mot kanarifugla før ulveflokken blei slått 1-0 på Molineaux og U seinest mot Preston.

Kun et par mann ute mot oss, målvakta Gilks og Jacobs på midten. Laget har forresten benytta hele 4 målvakter til nå! Vi har vel bare Robinson ute enda, selv om det må sies at han er i god trening og holdt faktisk i samfulle 90 mot Cardiff i en b-kamp forigårs. Caulker...?

Da er vi tilbake i favorittposisjon. Spiller bra gjør vi, skårer mål igjen, vinner! Men så er det bøygen vår, Loftus Road, hvor ting må forbedres radikalt. Og det er flomlys og midtuke, ei heller en god kombinasjon. Wigan vil ikke blottlegge seg og anser nok ett poeng for seier men vil samtidig jage kontringer. Statistikken sier at vi leder 4-4-0 på de 8 siste og at Latics ikke har seira borte mot londonlag på 15 kamper, 0-6-9. 

Jeg trur mest på at vi vinner kampen 1-0 eller 2-0, men blir jeg sjokkert om vi gir vekk poeng? Nei!