Av DAG HÅKON HELLEVIK

Begge scoret i en 3-3-kamp hjemme mot Burnley 1. februar 2014, men svaret er altså Maiga fordi han scoret det siste målet. Etter den tid har også Yeni Ngbakato scoret i sin debutkamp, men det var i ligacupen. I spørsmålet vi stilte i februar presiserte vi imidlertid at vi var ute etter en spiller som hadde markert sin første obligatoriske A-kamp med å score et ligamål.

Vi fikk en ganske stor spredning i svaralternativene denne gangen. Både Doyle og Ngbakato ble foreslått, og det samme ble Jamie Mackie, Djibril Cisse, Tom Hitchcook og Loic Remy. Alle har de scoret i sin første kamp, det er korrekt nok, men Maiga er altså den siste før Smyth.

Likevel var det et bra utvalg som klarte oppgaven. Vi nevner i fleng Stig Løken, Magne Buset, Knut Aksnes, Marius Troldmyr, Frode Rekve, Roy Hojem og Lars Erling Næss.

Alle disse syv hadde også riktig svar i januar, og står dermed med to poeng så langt. Dermed er feltet nøyaktig todelt, for vi står tilbake med ytterligere syv som har ett poeng etter å ha løst forrige oppgave riktig. Det er Steinar Engebretsen, Stig Andersson, Øyvind Engelsjord, Eivind Vasstrand, Ørjan Hestetun, Tore Karlsen, og Kjetil Bjølgerud.

Da er vi over på marsoppgaven, som fortsetter på temaet «hvem-var-den-siste-som. I den kommende utgaven av Superhoops gjør vi et poeng av at Rahem Sterling og Kyle Walker snart blir de neste i rekken av tidligere Rangers-spillere som blir engelske ligamestre. Det er ikke så lenge siden den forrige heller, Danny Simpson vant jo med Leicester i 2016.

Da har dere luktet lunta, ikke sant? Marsoppgaven lyder; Hvem var den siste tidligere QPR-spilleren før Danny Simpson til å vinne seriemesterskapet i England?

Med «QPR-spiller» mener vi en som har notert obligatoriske liga- eller cupkamper for klubben. Det har som kjent ikke Raheem Sterling, så det kan jo diskuteres om han bør telles med i denne rekka, men akkurat det har tross alt ingen betydning for dette spørsmålet.

Vi minner om reglene. Vi kommer med en ny oppgave hver måned, og hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning som foretas etter sesongslutt. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

Vi deler ut to hovedpremier, begge en QPR-trøye for sesongen 2018/19. Den som har flest lodd i potten vinner den ene premien, mens vi trekker en vinner av den andre. Så selv om du ikke vinner poengkampen, så har du større sjanse til å vinne en premie jo flere oppgaver du klarer å løse.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for sesongen 2017/18. 

Svarfristen denne gangen er lørdag 31. mars 2018  

Svarene sendes til:

daghakon@pilzie.ch

Skriv (og det er veldig viktig) MARSQUIZ (i ett ord!!!) i emnefeltet