Av STIAN KARLSEN

Ian Holloway gjorde to endringer etter at QPR tapte borte mot serieleder Wolves sist.

Smithies i mål som vanlig med kaptein Onuoha, Robinson og Lynch foran seg denne gangen. På midten var Luongo endelig tilbake sammen med Scoren og Feeman sentralt. Vingbacker var BIdwell og Wszolek, mens Smith og Washington fikk tillit på topp.

Det betød at Perch og Cousins var ute av laget fra forrige helg.

Best i store deler
QPR var best i det meste på Loftus Road lørdag, men det kunne fort sett annerledes ut da bortelagets Osede fikk skikkelig klem på en heading etter 8 minutters spill. Corneren kom fra Vela og Osede møtte glimrende med hodet og ballen gikk mot lengste hjørnet til Smithies. Vår sisteskanse viste hvorfor han blir ansett og være en av de aller beste keeperne i championship og gikk ut i full strekk og fikk slått ballen i sikkerhet.

QPR pøste på med baller inn i 16-meteren til Bolton, og målet var uten tvil vår høyreiste spiss Matt Smith. Det ble det mange farligheter av i den første omgangen, enten det var lange innkast fra Robinson eller innleggsfaoten til Freeman som stod som servitører. Ballen gikk i mål ved en anledning, halvveis i omgangen, da Burke satt Wszolek sitt innlegg i eget mål, men det ble blåst for en offsideplassert Matt Smith. Dermed ble det ingen mål de fleste 45 minuttene,  men Bolton hadde alt annet enn god kontroll på det som foregikk i feltet når det kom til luftdueller.

Noe billig rødt?
0-0 stod det altså til pause selv om QPR-dominansen hadde vært ganske klar. 10 minutter inn i den andre omgangen fikk QPR litt "hjelp" fra dommeren da Little sakset ned Luongo ute ved sidelinjen og ble tildelt rødt kort. Kortet så noe hardt idømt ut, men pent var det for all del ikke.

Holloway gjorde sitt feste bytte på stillingen 0-0 etter 64 minutter. Paul Smyth kom inn for Jake Bidwell, og godeste Smyth skulle være med på å sette sitt preg på den siste delen av oppgjøret.

Freeman viste frem skuddfoten etter 66 minutter og fyrte av en kanon som Bolton-keeper Alnwick reddet mesterlig.

Befriende scoring
QPR jaktet ledermålet og skulle få det etter 72 spilte minutter. Oppskriften var selvsagt innlegg mot Smith. Denne gangen var det et frispark fra Freeman på vår venstreside. Smith gikk opp på bakre stolpe og headet ballen på tvers inn foran mål. Der kom Joel Lynch flyvende og nikket inn ledelse til våre gutter fra kloss hold.

Derfra inn var det ingen tvil om hvor poengene skulle havne. QPR jaktet 2-0 og Bolton, med sine 10 mann, så ikke ut til å ha noe å stille opp med.

Eze kom inn for Washington etter 82 minutter spill.

Smyth/Smith = 2-0
I det førte av tre tilleggsminutter så var matchen definitivt avgjort. Paul Smyth kommer seg til dørlinjen og vipper ballen inn på bakre stolpe. Der kommer Matt Smith i fart og "gruser" sin markør og stanger inn sluttresultatet 2-0.

Vel fortjent.

Dagens mann
Det er vanskelig å komme unna Matt Smith i en match som denne. Smith er i form og viser gang på gang at han er QPR sitt farligste våpen offensivt. Greit nok, vi blir forutsigbare når vi pumper baller inn i feltet, men det gjelder å spille på de styrkene man har. Smith er for tiden vår styrke, og nå blir han brukt på den måten han ønsker.

Han leverer varene til de grader og skaper kaos i motstanderforsvaret nærmest hver gang det kommer en ball over bakken inn i feltet.

Tre deilige poeng sikret at det nå er 11 poeng ned til Barnsley som ligger på den øverste nedrykksplassen. Plassen i championship skal være i nærheten av sikret nå, men vi har den trøstesløse avslutningen på sesongen i fjor friskt i minne...